Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea poveştilor”, organizat pentru prima dată în judeţul Caraş-Severin, începe azi urmând să prezinte, până duminică, peste 20 de reprezentaţii cu 11 spectacole de marionete şi păpuşi.

„Sunt programate 11 spectacole, care se vor juca în peste 20 de reprezentanţii, la Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Bocşa şi, posibil, în comuna Caraşova. Ceea ce vreau să punctez însă este parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, fără de care acest festival nu s-ar putea derula. Este un festival adresat copiilor şi, evident, ei reprezintă publicul-ţintă”, a declarat managerul Teatrului de Vest Reşiţa, Florin Gabriel Ionescu, organizator al manifestării.

La festival vor participa trupe din Bucureşti, Câmpina, Târgovişte, Arad şi Timişoara. Printre surprizele pregătite de organizatori se numără şi o paradă stradală, cu actori ai teatrului din Arad, care vor veni cu un dragon mare, ce va defila în centrul civic al Reşiţei, joi, între orele 17,00 şi 19,00. Festivalul se va încheia cu o premieră a Teatrului de Vest Reşiţa, un spectacol de păpuşi în black-light, „Aventurile peştişorului azuriu”, ce se speră că va fi o surpriză deosebit de plăcută pentru copii.

Manifestarea este organizată de Teatrul de Vest Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Articolul precedentPași spre școala duală și la Caransebeș
Articolul următorControale fără sfârșit la IPJ Caraș-Severin dispuse chiar de șeful IGPR