Două noi proiecte depuse de Consiliul Judeţean Caraş-Severin au fost selectate pentru finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență 
 
 Cele două proiecte propuse spre finanţare au fost depuse pe Componenta 12 – Sănătate şi pe Componenta 15 – Educație, din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență.
 
Astfel, pe Componenta 12 – Sănătate, a fost selectat proiectul ,,Dotarea cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa” , în valoare de 8,211,338 lei fără TVA.
Obiectivul proiectului este dotarea cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
 
Prin proiect se urmăreşte dotarea completă a Laboratorului de microbiologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa care va contribui la dezvoltarea şi îmbunătăţirea diagnosticului de laborator, precum si achiziţionarea Sistemelor de neutralizare a deşeurilor medicale solide şi lichide prin colectarea, depozitarea, transportul şi eliminarea deșeurilor medicale. Aceasta reprezintă o activitate importantă în prevenirea, limitarea şi gestionarea infecțiilor asociate asistenței medicale.
Perioada de implementare a proiectului, realizat în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, este de 15 luni.
Pe Componenta15 – Educaţie, a fost selectat proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin”.
 
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației și a sistemului de instruire prin crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională în mediul rural pentru creșterea calității vieții generațiilor viitoare.
 
Obiectivul specific al proiectului este creșterea calitativă a actului educațional prin asigurarea infrastructurii si resursele tehnologice necesare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, permiţând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice şi echipamente dedicate. Oferirea de dotări necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă, laboratoarele sau cabinetele şcolare.
 
Aceste obiective se identifică la nivelul unitățiilor de învățământ pentru care solicită finanțare Consiliul Județean Caraș-Severin, prin înființarea sau dotarea laboratoarelor de informatică, dotarea cu echipamente TIC si mobilier a sălilor de clasă, materiale didactice și echipamente pentru sălile de sport și cabinete şcolare de specialitate.
 
Beneficiarii finali ai proiectului sunt cadrele didactice şi elevii înscrişi la cele patru Centre Școlare de Educație Incluzivă, respectiv: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Primăvara, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Christiana Bocşa, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Aurora şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Caransebeş, iar dotările achiziționate vor fi în custodia unităților de învățământ preuniversitare pentru care Consiliul Județean Caraș-Severin solicită finanţare în cadrul acestui apel.
 
Valoarea totală a proiectului este de 3.146.394,49 lei fără TVA, iar perioada de implementare este de 12 luni.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentInundație după o ploaie torențială într-o localitate din județul Caraș-Severin
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET