Patru percheziții domiciliare efectuate de polițiștii bihoreni pe raza județului Caraș Severin, pentru probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de furturi din locuințe au fost făcute miercuri, două persoane au fost reținute de polițiștii bihoreni.

Miercuri, 27 mai a.c., polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Caraş – Severin şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Caraş – Severin au efectuat patru percheziţii domiciliare, două în localitatea Caransebeş şi alte două în localitatea Iaz, pentru documentarea și probarea activității infracționale a trei bărbați de 37, 32, respectiv 42 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv tăinuire.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor îi bănuiesc pe cei doi bărbați de 37 și 32 de ani, din localitatea Iaz, județul Caraș Severin, că, în noaptea de 17 spre 18 martie a.c., ar fi pătruns prin efracţie în 11 case în construcţie, situate pe raza localităţii bihorene Sântandrei și ar fi sustras scule electrice utilizate în construcţii, provocând un prejudiciu total în valoare de 30.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii bihoreni au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor aproximativ 70% din bunurile sustrase din casele în construcţie din Sântandrei și alte bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din infracțiuni de furt comise pe raza județelor Sibiu și Bihor.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, tot miercuri, 27 mai a.c., polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea i-au reținut pe cei doi bărbați de 37 și 42 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 28 mai a.c., aceștia au fost prezentați lJudecătoriei Oradea, în vederea luării unor măsuri legale față de aceștia. Bărbatul de 37 de ani, considerat capul grupării, a fost arestat preventiv de către magistrați.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii bihoreni au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Caraş – Severin, a celor de la Secţia nr.1de Poliţie Rurală Şelimbăr din cadrul I.P.J. Sibiu și de suportul de specialitate al U.T.A.I. Caraş – Severin.

Articolul precedentSTARE DE ALERTĂ | Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Se reiau competițiile sportive și se va putea merge la plajă”
Articolul următorA furat o bicicletă și a plecat la plimbare, prin Sibiu