Primarul Felix Borcean s-a întâlnit, luni, încă o dată, cu directorii liceelor tehnologice și cu agenții economici interesați de școala duală.

„Agenții economici, e drept, au fost prezenți într-un număr mai mic și mai mult din industria prelucrării lemnului, dar au fost și directorii liceelor tehnologice, precum și dna director Bona, de la Reșița, care a adus cu ea și un elev care ne-a prezentat ce înseamnă învățământul dual din perspectiva unui tânăr implicat în acest sistem.

Cred că acest învățământ nu trebuie să se adreseze doar tinerilor care nu reușesc la învățământul teoretic, o astfel de profesionalizare le-ar asigura un viitor și un trai cât mai decente, prin învățarea unei meserii.

Împreună cu cei trei directori, voi merge la firmele care s-ar putea implica în acest proiect, urmând să le prezentăm într-un timp cât mai scurt, tete-a-tete, care sunt condițiile și avantajele învățământului dual. Suntem presați puțin de timp, pentru că la jumătatea lui noiembrie trebuie să avem definitivate clasele, numărul de elevi, oferta educațională, pentru a putea demara și în Caransebeș școala duală, începând cu anul viitor”, a precizat primarul Felix Borcean.

Articolul precedentCultură eco la Moldova Nouă FOTO
Articolul următorPăpuși uriașe și personaje de poveste invadează Reșița