În județul Caraș-Severin au fost raportate, anul trecut, 82 de accidente de muncă cu 18  mai multe decât în 2020. Cele 82 de evenimente care au fost comunicate la Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au soldat cu 84 de victime, dintre care 18 persoane decedate. În 2020, numărul victimelor a fost de 65, dintre care zece decedate.

„Din cele 82 de evenimente înregistrate în anul 2021, două au fost accidente de traseu și trei de circulație, soldate cu șapte victime (unul mortal, restul cu incapacitate temporară de muncă), restul fiind evenimente  produse efectiv în timpul procesului de muncă”, se precizează într-un raport semnat de inspectorul șef al ITM Caraș-Severin, Iancu Panduru, și prezentat astăzi în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social. Potrivit aceluiași raport, cele mai multe accidente de muncă – 14, dintre care nouă mortale, iar restul cu incapacitate temporară de muncă – s-au produs în domeniul silvicultură și exploatări forestiere.

Un alt domeniu cu risc ridicat îl reprezintă construcțiile, unde s-au înregistrat zece accidente de muncă, în urma cărora o persoană a murit și alte două au rămas invalide. Celelalte sectoare de activitate în care au avut loc accidente de muncă sunt: fabricarea pieselor și accesoriilor pentru autovehicule; protecție și gardă; comerț cu amănuntul; prelucrarea lemnului; telecomunicații; colectarea deșeurilor; captarea și distribuția apei; întreținerea și repararea autovehiculelor; creșterea păsărilor; transporturi rutiere de mărfuri; asigurări; asistență socială.

 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin