A cincea ediție a proiectului Color the Village – Festivalul faptelor bune, derulat de Asociația Acasă în Banat, va avea loc la începutul acestei veri, în satul Valeapai (comuna Ramna).

 

Satul Valeapai se află la 60 km distanță de Timișoara, într-o zonă colinară și are câteva sute de locuitori. Satul este unul tradițional, care mai păstrează unele elemente ale arhitecturii sătești specifice zonei de tranziție dintre Banatul de Munte și cel de Câmpie.
Pe lângă toate astea, Valeapai este locul  în care a luat ființă Asociatia Acasa in Banat.

 

 

În cele trei zile, voluntarii vor lucra împreună pentru a renova 30 de fațade de case. „Voluntarii vor trata lemnul, vor zugrăvi și vor vopsi, pentru a le păstra frumusețea de odinioară. Ei  pot participa la una sau mai multe zile de eveniment, iar experiența în construcții nu este obligatorie deoarece pentru fiecare casă vor fi organizate echipe de mai mulți voluntari, sub coordonarea unui voluntar cu experiență”, precizează organizatorii.

 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentO piesă de artilerie, descoperită pe o plajă din România! Garda de Coastă și ISU Tulcea au intrat pe fir: de unde ar putea să provină bucata de rachetă
Articolul următorModernizări la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă