Doi reșiteni vor pleca, la sfârșitul lunii mai, pe El Camino, pe un traseu care îmbină mai multe rute din trasele oficiale și care are ca punct final piața mormântul Sf. Iacob din Santiago de Compostela.

Marian Apostol și Costel Stancu își propun să parcurgă pe jos circa 850 de kilometri, în aproximativ 30 de zile, conform radiotimisoara.ro

Marian Apostol are 59 de ani și este un veteran al pelerinajelor pe El Camino. Are la activ patru trasee dintre care ultimul, în 2020, chiar cu fiul său Andrei, în vârstă de 33 de ani. Anul acesta, Marian Apostol a făcut o rută combinată a traseelor, pe care le-a parcurs până acum, și speră să ajungă cu succes la finalul drumului. De această dată, va fi însoțit de un prieten din Reșița.

Este vorba despre poetul Costel Stancu, aflat la prima încercare de acest fel. Inițial i s-a părut o aventură fără rost, însă și-a schimbat părerea după ce a ascultat poveștile lui Marian Apostol.

Cei doi caminarzi, care se pregătesc în această perioadă pentru plecare, pe dealurile și muntii din preajma Resitei. Ei speră să ajungă cu bine la capătul traseului, în Piața Obradario din Santiago de Compostela, unde chiar dacă rutele El Camino se sfârșesc, pentru ei nu va fi finalul drumului. Marian și Costel vor să mai parcurgă încă 200 de kilometri, până la locul numit Capătul pământului, pe malul Oceanului Atlantic.