Primarul Adrian Torma vorbește despre noul punct vamal de trecere a frontierei cu Serbia din zona Desecare, unul pentru bac dar care nu reușește să ”promoveze” de doi ani!

Acesta declara că proiectul a fost întocmit în mandatul fostului primar Chisăliță (2008-2012) pe finanțare europeană în parteneriat cu două primarii din Serbia iar lider de proiect Consiliul Județean Caraș-Severin. În mandatul domnului primar Lupu nu s-a întâmplat nimic și proiectul și-a pierdut posibilitatea de a fi finanțat din fonduri europene.

Asta nu este tot, Torma mai spune  că Moldova Nouă riscă penalizarea cu 2.000.000 euro, sume investite de ceilalți parteneri din România și Serbia , și incapacitatea de a mai accesa fonduri europene. Adrian Torma a crezut în resuscitarea orașului Moldova nouă și a trecut la lupta.

În Ianuarie 2017 Primăria Moldova Nouă accesa un credit în valoare de 4.000.000 lei pentru a finanța construcția punctului vamal.

Martie  2017 începe construcția și alimentarea cu energie electrică.

9 Octombrie 2017 finalizare! Consiliul județean condus de PSD și Prefectura CS condusă de fostul primar, Matei Lupu, urmând să înainteze un proiect de hotărâre de guvern către guvernul României condus de PSD, lucru care nu s-a întâmplat și așa s-a pierdut oportunitatea dezvoltării turismului în Clisură!

”Punctul vamal nu este funcțional și, în plus, am mai avut și cheltuieli suplimentare cu paza construcției (aprox. 10.000 lei pe lună)” scrie primarul Adrian Torma pe facebook.

Acesta afirmă că partenerii din  Serbia reclamă partenerii de proiect pentru incompetentă și indiferentă! Adrian Torma mărturisește că indiferența față de comunitate arătată de actualul guvern este concluzia deși a fost votat masiv de cetățeni!

Articolul precedentAcțiune spectaculoasă cu alpiniști în Domogled pentru a salva păduri UNESCO amenințate
Articolul următor”Între chin și amin” promovat de Clubul Lions Reșița Montană FOTO VIDEO