Consiliul Județean Caraș-Severin are convocată astăzi ședința ordinară din această lună, ședință care devine una dintre cele mai disputate din acest mandat.

Totul a plecat de la inițiativa grupului liberal din Consiliu Județean care a depus un proiect de hotărâre privind demiterea actualului vicepreședinte Ionuț Popovici. Pentru a fi adoptat sunt necesare două treimi din numărul total de voturi și nici un partid nu are atâtea voturi.

Așa s-a ajuns să se vorbească despre alianțe, una inedită între PNL, cei ce au depus proiectul și PSD. Numai că, înainte de a fi pusă în vigoare, se pare că alianța se va dezintegra, surse din cadrul celor două partide susținând că liberalii vor retrage proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței.

Ionuț Popovici este președintele PMP Caraș-Severin și a fost ales vicepreședinte cu voturile consilierilor PSD, după ce PMP a susținut candidatura lui Silviu Hurduzeu ca președinte al Consiliului Județean.

După plecarea lui Ion Mocioalcă la PRO România, artizanul acestor mișcări politice, noul președinte al PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, la propunerea mai multor primari și membrii importanți, au luat în calcul votarea de către consilierii PSD a acestui proiect de hotărâre. Dar, dacă va fi retras de către liberali, orice alte calcule politice vor fi inutile.

Articolul precedentLa Primăria Reșița salariile nu mai scad cu 10 procente
Articolul următorUEMR – manager al dezvoltării identităţii locale a Banatului de Munte, prin sportul de iarnă