Ziua cea mai lungă la Consiliul Județean

Consiliul Județean Caraș-Severin are convocată astăzi ședința ordinară din această lună, ședință care devine una dintre cele mai disputate din acest mandat

Consiliul Județean Caraș-Severin are convocată astăzi ședința ordinară din această lună, ședință care devine una dintre cele mai disputate din acest mandat.

Totul a plecat de la inițiativa grupului liberal din Consiliu Județean care a depus un proiect de hotărâre privind demiterea actualului vicepreședinte Ionuț Popovici. Pentru a fi adoptat sunt necesare două treimi din numărul total de voturi și nici un partid nu are atâtea voturi.

Așa s-a ajuns să se vorbească despre alianțe, una inedită între PNL, cei ce au depus proiectul și PSD. Numai că, înainte de a fi pusă în vigoare, se pare că alianța se va dezintegra, surse din cadrul celor două partide susținând că liberalii vor retrage proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței.

Ionuț Popovici este președintele PMP Caraș-Severin și a fost ales vicepreședinte cu voturile consilierilor PSD, după ce PMP a susținut candidatura lui Silviu Hurduzeu ca președinte al Consiliului Județean.

După plecarea lui Ion Mocioalcă la PRO România, artizanul acestor mișcări politice, noul președinte al PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, la propunerea mai multor primari și membrii importanți, au luat în calcul votarea de către consilierii PSD a acestui proiect de hotărâre. Dar, dacă va fi retras de către liberali, orice alte calcule politice vor fi inutile.