Pilda zilei

Alungarea gândurilor pătimașe

Un frate a venit la avva Pimen și i-a zis: „Avva, am multe gânduri și sunt în primejdie din pricina lor”.
Bătrânul l-a scos afară și i-a zis: „Întinde-ți haina și prinde vântul”.
Fratele a răspuns: „Nu pot să fac aceasta, avva”.
Atunci bătrânul i-a zis: „Dacă nu poți să faci aceasta, nici eu nu pot să împiedic gândurile să vină, dar alt lucru îți spun: întoarce-te și împotrivește-te lor”

La fel cum nu putem prinde vântul cu o haină, nu putem controla gândurile care vin, dar putem alege să nu le urmăm și să ne împotrivim lor cu ajutorul rugăciunii și al răbdării. În această luptă, smerenia și ascultarea de sfaturile duhovnicești sunt esențiale pentru a ne întări sufletul și a ne apropia de Dumnezeu. Pentru a învinge gândurile rele, trebuie să ne bazăm pe rugăciune și răbdare. Acestea sunt instrumentele prin care putem să ne curățim mintea și să ne întărim sufletul. Avva Pimen încurajează vigilența continuă în fața gândurilor. Aceasta este o chemare la a fi mereu conștienți de starea noastră interioară și de a lua măsuri pentru a ne păstra mintea curată și orientată spre cele duhovnicești. – Părintele Calistrat.

Sursa: Realitatea Spirituala

Articolul precedentCFR Cluj, vicecampioana României, după 5-1 cu Farul
Articolul următorMiron Mitrea, verdict dur: „Piedone pierde în mod cert Bucureștiul, pierde și Sectorul 5, în proporție de 90% și iese din politică”