Consilierii locali ai Reșiței, reuniți în ultima ședință din acest an au votat supraimpozitarea cu până la 500% a 62 de imobile din municipiu, motivul fiind starea de degradare în care acestea se află acestea. Primarul Reșiței spune că măsura este una care i-a mobilizat pe unii proprietari, care anul acesta nu se mai regăsesc pe lista  de propuneri de supraimpozitare.

„Colegii mei din primărie au fost în teren şi unele clădiri nu au mai fost trecute pe listă pentru că au fost reabilitate sau unele au dispărut, cum ar fi fosta grădiniţă de pe strada Cerna, din Lunca Pomostului, pe care proprietarul a demolat-o. Însă, din păcate, continuă să existe în oraş clădiri în stare avansată de degradare structurală sau estetică”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul şedinţei Consiliului Local.

Supraimpozitarea clădirilor degradate a fost introdusă la Reşiţa începând cu anul 2018, măsura fiind menită să îi determine pe proprietari să îşi menţină imobilele într-o stare rezonabilă. În unele cazuri, aceasta a dat rezultate, clădirile au fost reabilitate, iar proprietarii au scăpat de suprataxă, însă sunt şi multe imobile care se regăsesc an de an pe lista neagră a Primăriei Reşiţa, cei care le deţin nedând semne că ar intenţiona să le aducă la o stare corespunzătoare. 

Printre imobilele supraimpozitate cu 500% în 2023 se regăsesc: Magazinul Universal; fostele sedii ale poştei de pe Bulevardul Republicii şi de pe strada Libertăţii , hotelurile Bistra şi Semenic, trei imobile de pe Bulevardul A. I. Cuza ; mai multe spaţii comerciale dar şi imobile de locuinţe de pe strada Paul Iorgovici şi din Piaţa Republicii. 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentPericolul petardelor – avertismentul unui medic oftalmolog: Toată noaptea de Anul Nou i-am cusut ochii, nu am mai putut salva nimic
Articolul următorIntervenții de urgență ale pompierilor din Caraș-Severin: cu atenție, de Revelion vor fi mai puține