Pompierii militari din Reșița au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit la o  afumătoare, flăcările tinzând să se extindă la casa învecinată.Aceștia s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără pe aproximativ 5 mp din suprafața construcției, cu pericol de propagare la întreaga casă și anexele învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

Într-un alt caz, ajutorul pompierilor a fost cerut pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Rugi, comuna Păltiniș. Salvatorii au ajuns la fața locului, unde oamenii deja luptau cu flăcările, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. „Intervenția promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Proprietarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiului au ars bunuri din dormitor și s-au degradat pereții camerei pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un mijloc de încălzire local nesupravegheat ori supraîncălzit“, concluzionează ISU.

 Un incendiu a izbucnit la subsolul unei clădiri din Herculane, existând pericolul de propagare la biblioteca orașului, care se afla deasupra subsolului incendiat. ȚLa sosirea echipajelor de intervenție, ardea cu flacără deschisă și degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 15 mp din subsolul clădirii, unde erau depozitate diferite materiale.. În urma incendiului au ars două saltele, o canapea, două noptiere și alte materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise, respectiv o lumânare aprinsă și lăsată nesupravegheată“. În aceeași zi, pompierii militari din Moldova Nouă au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din oraș, cauza probabilă fiind necurățarea de funingine a coșului de fum.

Chiar și în zilele de sărbătoare, pompierii au verificat secțiile ATI ale spitalelor din județ, au desfășurat două misiuni de salvare de animale, predominante rămânând intervențiile de acordare a primului ajutor calificat și cele din categoria asistenței de persoane (în 31 de cazuri).

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentPeste 60 de imobile din Reşiţa vor fi supraimpozitate în 2023
Articolul următorGuvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie libere pentru salariaţii din sectorul public