O barcă în care se aflau 18 cetățeni străini s-a răsturnat, joi seara, pe Dunăre. Este vorba despre 16 migranţi şi două calăuze din Serbia. Nouă oameni au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze, a plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

”În seara zilei de 16 aprilie anul curent, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dr.Tr.Severin  în timp ce se aflau în misiune de patrulare – cercetare a zonei de responsabilitate,  au observat în dreptul km. flv. 924 mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

 Polițiștii de frontieră au intervenit cu 2 ambarcațiuni rapide, fiind salvate 9 persoane care se aflau în pericol de înec.

 S-a luat imediat măsura înștiințării Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți”, spune Corina Moraru, purtătoarea de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

  Persoanele salvate au fost transportate la Spitalul Județean  din Drobeta Turnu Severin  pentru evaluarea stării de sănătate. Acestea au fost găsite în șoc hipotermic.  

Polițiștii de frontieră continuă căutările pe Dunăre, în dreptul localității Hinova-Mehedinți pentru a găsi și celelalte persoane care au sărit în Dunăre. Până la această oră a fost găsit decedat un bărbat de naționalitate siriană, care a fost adus la morga Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Pentru ceilalți 9 migranți nu s-a stabilit deocamdată naționalitatea lor.

   Cercetările continuă,  zona fiind supravegheată de polițiștii de frontieră mehedințeni.

Articolul precedent17 aprilie – Zi de mare doliu pentru credincioși – Sfânta şi Marea Vineri
Articolul următorBilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 8.067 în România