Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările cod portocaliu şi galben de ploi puternice şi instabilitate atmosferică, numărul judeţelor vizate fiind restrâns însă județul notstru rămâne sub avertizare.

Astfel, avertizarea cod portocaliu de furtuni expiră marţi, la ora 18.00 pentru Caraș-Severin.

Meteorologii avertizează că în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Pe de altă parte, avertizarea cod galben de ploi abundente este valabilă până la ora 21.00. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri, în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp.

Articolul precedentMașină căzută într-o groapă proaspăt cimentată chiar în fața Poliției Caransebeș FOTO
Articolul următorAccident mortal pe DN 6 FOTO