Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, că un cetăţean român, rezident în Italia, este infectat cu coronavirus. Acesta prezinta simptome ușoare și se află în auto-izolare la domiciliu in Lombardia. Deocamdată nu au fost prezentate alte informații.

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, un cetăţean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecţie cu COVID-19”, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică, după ora 22.00.

„Cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”, se mai precizează în comunicat.

Este al treilea cetățean român din diaspora infectat cu coronavirus. Primii doi au fost cei de pe  nava Princess Diamond, care a acostat în apele Japoniei. Aceștia s-au vindecat și urmează să revină în țară. 

Românul depistat pozitiv din Lombardia este al nouălea român infectat cu COVID-19, după cei doi din Japonia și cei 6 din țară. 

 Joi seară (5 martie – n.red.), datele celui mai recent bilanț arătau 3.296 de cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 148. 

Italia ocupă primul loc în topul european al țărilor cu cei mai mulți bolnavi, urmată de Franța, Germania și Spania.

Primele cazuri COVID-19 în UK și Elveția. Veștile sumbre au venit și din Marea Britanie și Elveția, țări care au anunțat în seara de joi (5 martie – n.red.) primele decese de coronavirus.

Articolul precedentSora lui Dan Barna, audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă
Articolul următorAl şaptelea caz de coronavirus în România: o tânără din Timișoara