Planul de management al Parcului Național Cheile Nerei-Beuşniţa va fi revizuit în cadrul unui proiect derulat de Administrația Parcului, alături de WWF-România și de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, ce a fost lansat ieri, la Slatina Nera, județul Caraș-Severin.  
 
 
„Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este titlul proiectului ce are în vedere atât protejarea biodiversității cât și evidenţierea atracțiilor naturale ale zonei, asfel încât să se poată dezvolta ca destinație ecoturistică.O componentă cheie a acestui demers o reprezintă implciarea comunităților locale: autoritățile publice, localnicii și antreprenorii de pe raza arei naturale protejate.
 
Proiectul are o valoare totală de peste 20 de milioane de lei și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta trebuie finalizat până în decembrie 2023.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin