Se fac paşi importanţi pentru construirea unui nou Spital Judeţean de Urgenţă la Reşiţa. Recent s-a încheiat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar până la finalul anului va fi eliberată autorizaţia de construcţie, după cum declară preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, pentru radioresita.ro:

„O să vedeţi la sfârşitul anului vom avea autorizaţia de construcţie şi în momentul în care vom avea această autorizaţie în mână, lucrurile se vor schimba. Vom fi curtaţi de cei care vor dori să arate că într-adevăr se face un spital nou în România. Licitaţia este încheiată, s-au făcut anunţurile către participanţi iar cel care a venit cu oferta cea mai bună este un consorţiu de 3 firme.

Prin experienţa lor, prin ceea ce au făcut este UPU de la Târgu-Mureş, sunt firme serioase. A fost un proces serios şi lung dar care are un rezultat foarte bun, cred că vom avea un spital nou la Reşiţa”.

Pentru construirea noului spital, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa au încheiat un protocol de colaborare. Noul spital judeţean va fi construit în zona Triaj, pe un teren de peste 12 hectare, pe care Primaria Reşiţa l-a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean , în baza unui protocol de colaborare. Complexul medical cu 550 de paturi va beneficia de toată infrastructura necesară şi de aparatură medicală de ultimă generaţie. Valoarea totala a investiţiei depăşeşte 150.000.000 de euro.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin