Primarul Moscovei a anunţat închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor, barurilor, magazinelor şi parcurilor din capitala Rusiei, pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Decizia a venit după ce preşedintele Vladimir Putin a decretat „o săptămână de vacanţă plătită” pentru toţi salariaţii, cu scopul de a-i determina pe ruşi să stea în case, informează CNN. 

„Restricţiile impuse sunt fără precedent în istoria modernă a Moscovei şi vor fi greu de suportat de către cetăţeni”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. „Dar, credeţi-mă, aceste măsuri sunt absolut necesare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului şi să reducă numărul de infecţii”.

Magazinele alimentare, farmaciile şi restaurantele care livrează mâncare nu sunt supuse acestor restricţii.

De asemenea, cetăţenii din capitala Rusiei sunt sfătuiţi să se abţină să participe la slujbe religioase.

După ce iniţial Vladimir Putin se lăuda că Rusia a reuşit împiedicarea răspândirii epidemiei şi că situaţia era „sub control”, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 182 de cazuri noi de coronavirus, din care 136 doar în Moscova.

Numărul total de îmbolnăviri din Rusia a ajuns la 840, cu trei decese provocate de infecţia cu noul coronavirus, conform datelor oficiale furnizate de autorităţile sanitare din această ţară.

De asemenea, guvernul de la Moscova a decis oprirea tuturor zborurile internaţionale.

Articolul precedentRaed Arafat preconizează că starea de urgență urmează să fie prelungită
Articolul următorMotivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Câte teste se fac pe zi