O femeie de 38 de ani care a călătorit săptămâna trecută în Italia, în zona Bergamo, este primul pacient cu coronavirus confirmat, în Timișoara.

Pentru că, din momentul în care a ajuns în țară și ăână când a mers la spital pentru analize ea a intrat în contact cu membrii ai familiei și prieteni, la Lugoj, acum toți aceștia sut atent monitorizați și izolați la domiciliu. Părinților femeii li s-au recoltat probe biologice pentru a se stabilii dacă nu s-au molipsit.

Căutați pentru a fi monitorizați sunt și pasagerii din aeronava în care s-a aflat femeia, în drum spre casă. În cazul lor abordarea va fi diferită, pentru cei care prezintă simptome de coronavirus și pentru cei care nu.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde este internată femeia, spun că starea acesteia este una bună. Ea a făcut o fenră ușoară peste noapte, dar temperature a scăzut la normal în primele ore ale dimineții.

În județul Timiș, 305 oameni sunt izolați la domiciliu, după ce s-au întors din zone unde este prezent coronavirusul.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu pasează răspunderea: Organizațiile județene au numit pe cine au considerat, nu s-a impus de la Centru
Articolul următorPeste 2500 apeluri,  la numărul de telefon special destinat Coronavirusului