Circulația rutieră se desfășoară îngreunat, luni dimineața, pe drumuri din jumătate de țară, din cauza ceții dense. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri, iar polițiștii le recomand șoferilor să circule cu viteză redusă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația rutieră se desfășoară îngreunat, luni dimineața, din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Fenomenul ceții este prezent pe mai multe artere rutiere din 23 de județe ale țării, respectiv Călărași, Ilfov, Teleorman, Giurgiu (DN5 Daia – București), Covasna, Harghita, Sibiu, Mureș, Caraș-Severin, Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara, Cluj, Bistrița – Năsăud, Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui, Alba, Brașov, Olt (DN6 Caracal – Mihaești, DN64 Caracal – Piatra și DN 54 Caracal – Corabia) și Dolj.

De asemenea, în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrada A1 Sibiu – Deva și A3 Turda –Borș.

Polițiștii le recomandă șoferilor ca pe timp de ceaţă să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să circule cu mare atenție, deoarece e timp de ceaţă este dificul să fie vizibili în trafic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, mai multe atenționări cod galben de tip nowcasting care semnalează ceață și chiciură în 23 de județe.

Articolul precedentElevii se întorc din vacanță
Articolul următorServiciul de emitere rovinietă și peaj ar putea fi întrerupt