Marți dimineața, la ora 8:00, a intrat în vigoare o atenționare meteo de vreme rea. Potrivit ANM, în următoarele ore se așteaptă ninsori și vânt puternic.

În intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea, vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

Imagine

Pentru siguranța voastră,  pompierii nemțeni vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele măsuri:

☑ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

☑ Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

☑ Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Articolul precedentUn gorjean a închiriat o mașină de lux, a dezmembrat-o apoi a dat-o furată. Polițiștii cărășeni au descins în mai multe locații din Gorj FOTO
Articolul următorMiercurea Alarmelor : sirenele vor emite semnalul “Alarmă la dezastre”