Este atenționare meteo de tip cod galben emisă de meteorologi doar pentru zonele montane,în momentul de față. Codul galben de ninsoare și viscol este valabil până la finalul zilei,7 februarie,și în zona montană a județului Dâmbovița.

Imagine

Conform anunțului făcut de meteorologi, codul galben este valabil:

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 18:00 – 07 februarie, ora 23:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite
Zone afectate: Carpații Meridionali și Carpații de Curbură

 În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

 Vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada, până în diineța zilei de 8 februarie,în special în zona montană. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.

La Târgoviște,în județul Dâmbovița nu sunt prognozate fenomene meteo extreme,în acest final de săptămână. În schimb temperaturile vor fi foarte scăzute, de până la minus 9 grade Celsius, pe timpul nopții (7-8 februarie). Până luni, 10 februarie, maximele termice nu vor depăsi valoarea de 7 grade Celsius.

Articolul precedentRecomandările poliţiştilor nemțeni pentru a circula în siguranţă pe timp de iarnă
Articolul următorCercetători români, aproape de un vaccin pentru coronavirus. Legătura cu noile terapii împotriva cancerului