Activitatea didactică continuă în online la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița iar universitatea reșițeană propune o serie de modalități pentru continuarea procesului didactic, opțiunea pentru o anumită variantă aflându-se la nivelul profesorului și al studenților, condiționată de tehnologia disponibilă și de specificul domeniului.

Biroul de presă al UEMR, enumeră mai jos câteva opțiuni pentru ca activitatea didactică să se poată desfășura în online, prin:

(a) Platforma Microsoft Teams: cadrele didactice pot intra cu parolă, pot crea clase virtuale și invita studenții la activitățile didactice, utilizând adresele de email cu domeniul instituției @uem.ro (puse la dispoziție de universitate prin pachetul Microsoft Office 365). Studenții pot intra cu parolă sau ca „oaspeți” (guest) într-o platformă care asigură securizarea cursurilor/seminariilor și o comunicare pe diferite paliere ale clasei, inclusiv posibilitatea de organizare a videoconferințelor;

(b) Platforma Moodle – pentru programele de studiu care folosesc această platformă în mod tradițional – învățământul la distanță (ID);

(c) Platforma Edmodo – pentru programele care au această opțiune;

(d) Varianta bazală: cadrele didactice le transmit online studenților materialul de studiat (distribuit pe săptămâni sau global), asociat cu posibilitatea studenților de a pune întrebări și a li se răspunde sincron (ex. diverse modalități de comunicare în scris și/sau video) sau asincron (ex. prin document Google, e-mail etc.). Se recomandă ca materialul trimis să includă și video/demonstrații, existente în online.

Articolul precedentSPANIA – Țara europeană cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus – 117.710
Articolul următorDumitru Ursu: Stați, vă rog, în case!