Campanie de prevenire a faptelor de port și folosire fără drept de obiecte periculoase în unitățile de învățământ

Întâlnirile polițiștilor cărășeni cu elevii unităților de învățământ din județ sunt un prilej pentru copii și adolescenți de a participa la dialoguri interactive cu polițiștii, prin care primesc informaţii esenţiale referitoare la conștientizarea acestora asupra problemelor și pericolelor la care se pot expune și formarea de comportamente responsabile și conștiente în fața realităților sociale, astfel încât prin parteneriatul școală -familie -autorități să ne atingem obiectivul comun, acela de a dezvolta un mediu social și școlar sigur pentru copiii noștri.

Pentru a preveni delicvenţa juvenilă şi a combate situaţiile ce ar putea contribui la victimizarea minorilor, este important că aceștia să cunoască măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă.

Săptămâna aceasta, polițiștii din Caraș-Severin au continuat activitățile educativ-preventive desfășurate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona școlilor și în incinta acestora, dar și pentru prevenirea victimizării elevilor, în 44 de unități școlare din județ, având ca beneficiari peste 1.500 de elevi și aproximativ 35 de cadre didactice.

La începutul săptămânii, polițiștii Biroului Siguranță Școlară al inspectoratului au demarat la nivel județean, în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, activități în cadrul campaniei de prevenire a faptelor de port și folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Activitățile au fost desfășurate pe parcursul săptămânii la școlile din comunele Copăcele, Grădinari, Ticvaniu Mare și la unități școlare din municipiul Reșița.

Astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile preventive în cadrul campaniei, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 5, Reșița.

Anul acesta, în școlile din județ nu au fost înregistrate infracțiuni de port și folosire fără drept de obiecte periculoase, iar pentru a continua acest trend, în cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii le explică acestora implicațiile unor astfel de fapte  pentru a înțelege și a conștientiza problematica, din punct de vedere al consecințelor fizice, psihologice sau juridice.

Totodată, polițiștii își propun să dezvolte parteneriatul cu cadrele didactice și reprezentanții părinților și ai elevilor, prin întâlniri în cadrul cărora să fie abordate probleme cu care se confruntă elevii și găsite soluții concrete și aplicabile, încurajând deschiderea și dialogul proactiv.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentȘofer din Caraș-Severin, beat și cu permisul de conducere anulat, prins de polițiști pe autostradă
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET