Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița plănuiește să scape din pasa proastă în care se află prin fuziunea cu una dintre cele mai renumite universități românești.

Consiliul de Administrație al Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița, după mai multe decizii și discuții cu mai multe universități din țară a decis să ceară Senatului Universității să aprobe o fuziune prin absorbție cu Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. Legătura dintre cele două universități se pare că a fost făcută de către unul dintre prorectorii universității ardelene, reșițean de baștină și chiar fost cadru didactic al UEM, prorectorul Rudolf Graef.

”În C.A. al UBB s-a discutat situația universității din Reșița și s-a hotărât ca reprezentanți ai UBB vor formă o comisie de evaluare/dialog să discute într-o prima faza cu reprezentanți ai universității din Reșița. Prin urmare, suntem într-o faza inițială. După evaluare și după discuții se vor prezența rezultatele” ne-a transmis prof. dr. Călin Rus, prorector al UBB.

Articolul precedentAmenințare cu bombă la Liceul ”Tata Oancea” din Bocșa, elevii și profesorii au fost evacuați
Articolul următorA fost montata pasarela care face legătura între uscat si pontonul de acostare la Moldova Nouă FOTO