Președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, spune că salută și susține nominalizarea lui Theodor Paleologu ca și candidat la președinția României.
”Alături de colegii mei din filiala Caraş-Severin a PMP, îl susţinem cu toată convingerea pe Theodor Paleologu, un diplomat de excepţie şi un politician remarcabil al României, un intelectual cu o educaţie deosebită.
Candidatura la Preşedinţia României este o responsabilitate enormă, însă Theodor Paleologu este un garant al echilibrului, iar prin intrarea în sursa pentru Cotroceni, România face încă un pas esenţial spre normalitate” scrie Ionuț Popovici.
În continuarea acesta prezintă și biografia lui Theodor Paleologu:
A absolvit liceul german din Bucureşti, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.
A fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003.
Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.
De asemenea, între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009, a fost ministru al culturii în primul guvern condus de Emil Boc. În 2014, a părăsit Partidul Democrat Liberal, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară.
A fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008.
Volume originale
Despre conservatism, în volumul „Nostalgia Europei”, coordonat de Cristian Bădiliță și Tudorel Urian (Ed. Polirom, Iași, 2003);
Joseph de Maistre sau bunul simț ca paradox, postfață la antologia „Joseph de Maistre, Providență și istorie” (Ed. Anastasia, București, 1998).
Sous l’oeil du Grand Inquisiteur– katékhon ou Antéchrist?
Contribution à la théologie politique (Editions du cerf, Paris, Collection „Passages“).
De la Karl Marx la stenograme (Ed. Curtea Veche, București, 2005).
Era supărăcioșilor (Ed. Curtea Veche, București, 2009)
Traduceri
Carl Schmitt – Nehmen/Teilen/Weiden, în revista „Commentaire”. ( cit.Wikipedia)