Teatrul de vară din Reșița fost construit în anii 70. Cândva o mândrie și un loc de referință si întâlnire în zilele și serile de vară al reșițenilor, Teatrul-cinema de vară din Reșița, a ajuns aproape o ruină. Așezat pe o colină la capătul unui șir de scări și fântâni arteziene, teatrul de vară era una din atracțiile culturale ale Reșiței. Pe scena acestuia au urcat de la formațiile de teatru de amatori și până la nume grele ale teatrului românesc: Ileana Stana Ionescu, Jean Constantin, Guță Alexandrescu, Adriana Trandafir și mulți alții, conform infocs.ro

Abandonat în anii 90 – așa cum s-a întâmplat și cu mai toate cinematografele din țară, acesta s-a năruit de la un an la altul devenind chiar un loc periculos.

Din fericire, va fi reabilitat și reintrodus în circuitul cultural al orașului. Acestea sunt planurile primăriei care a preluat la finele anului trecut clădirea în administrare.

,,Primăria Reșița intenționează sa reabiliteze atât fostul teatru de vara cât și zona adiacenta. Imobilul se afla în stare avansata de degradare iar terenul din jur este în paragină. Refacerea zonei va fi realizata în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene” spune primarul Ioan Popa.  

Reșițenii care au frecventat Teatrul de vară când acesta era funcțional își doresc ca acesta sa fie să fie renovat. 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentZiua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată printr-o lecție deschisă
Articolul următorVremea face ravagii în Europa. O româncă din Italia, găsită moartă înghețată în zăpadă. Cod roșu de ninsori în Grecia și Croația – VIDEO