Subiecte Evaluare Națională 2019Subiecte ROMÂNĂ Evaluare Națională. Zi cu emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-a! Un număr de 154.956 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examenul de Evaluare Națională.

Astăzi, a avut loc prima probă, cea la Română. Află, din materialul următor, ce subiecte au primit absolvenții de clasa a VIII-a la proba de Română din cadrul examenului de Evaluare Națională, dar și ce bareme de corectare sunt. Site-ul nostru, www.realitatea.net, îți arată care au fost subiectele de la proba de astăzi. Consultă subiectele în acest material! Așteptarea a luat sfârșit!

Subiecte Evaluare Națională RomânăSubiecte Română Evaluare Națională 2019BAREME Evaluare Națională Română. Proba la Română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019 a început, astăzi, la ora 9:00.

Site-ul nostru, www.realitatea.net, publică, în continuare, subiectele de la examenul de astăzi:

Subiecte Evaluare Națională RomânăSubiecte Română Evaluare Națională 2019. Astfel, la subiectul I, elevii au lucrat pe un text de Horia Lovinescu, „Ultima cursă„.

Subiecte Evaluare Națională RomânăSubiecte Română Evaluare Națională 2019. La subiectul II, elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Citește și…

 

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. La proba scrisă de Română din cadrul Evaluării naționale, se urmărește viziunea comunicativ-pragmatică, abordarea funcţională şi aplicativă a elementelor de construcţie a comunicării, cu accent pe identificarea rolului acestora în construirea mesajelor şi pe utilizarea lor corectă şi adecvată în propria exprimare scrisă.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Așadar, pe scurt, subiectele de la evaluarea națională urmăresc evaluarea anumitor competențe, după cum urmează:

– dovedirea ințelegerii unui text literar sau non literar, pornind de la cerințe date
– sesizarea corectitudinii şi a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogăţire a vocabularului şi a categoriilor semantice studiate, a ortografiei şi punctuaţiei
– identificarea valorilor etice şi culturale într-un text, cu exprimarea impresiilor şi preferinţelor
– redactarea diverselor texte, cu scopuri şi destinaţii diverse, adaptându-le la situaţia de comunicare concretă
– utilizarea în redactarea unui text propriu a cunoştinţelor de lexic şi de morfosintaxă, folosind adecvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Evaluarea Națională 2019 Română. Cum s-a desfășurat examenul de astăzi

Evaluare Națională 2019 subiecte Română. Elevii vor sta în sală timp de două ore. Foarte important: elevii NU vor avea voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Candidații au obligația să lăse obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, care a fost stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019Bareme Română Evaluare Națională. Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2019 pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. Ulterior, la părăsirea sălii de examen, toți candidații vor preda, odată cu lucrările scrise, și foaia/foile conținând subiectul de examen.

Ce urmează după proba la Română din cadrul examenului de Evaluare Națională? Iată ce spune calendarul:

Evaluare Națională. Calendar Evaluare Națională 2019

Evaluare Națională 18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

Așadar, urmează următoarele probe:

Evaluare Națională 20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

Evaluare Națională 21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

Evaluare Națională 25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

Evaluare Națională 25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

Evaluare Națională 26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

Evaluare Națională 29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională 2019

Extrem de important: pe baza notelor de la evaluarea națională 2019, se va calcula media de admitere la liceu.

Articolul precedentCod portocaliu de inundații pe Dunăre până joi
Articolul următorPrognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cod GALBEN de furtuni și vijelii periculoase