Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat decretarea stării de urgență în România. Acesta declară că prin această decizie se poate limita deplasarea în anumite zone și pot fi închise anumite instituții sau unităţi de alimentaţie publică.

Măsura nu pune în discuție închiderea unui oraș, ci doar anumite decizii care se pot lua, precum închiderea instituțiilor, restaurantelor sau mall-urilor.

”Nu discutăm în cadrul stării de urgenţă de închiderea oraşului, discutăm despre nişte ordonanţe militare care se pot da în cadrul situaţiei de urgenţă. (…) În contextul acestei stări de urgenţă, se pot lua anumite decizii: se închid anumite instituţii, restaurante, mall-uri, se limitează circulaţia, se pot face percheziţii, se pot face controale se poate limita accesul în anumite zone”, a afirmat Nelu Tătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne devine practic al doilea om în stat și va lua măsurile necesare, în contextul în care România a intrat deja în scenariul 3 în ceea ce priveşte combaterea epidemiei de coronavirus.

Articolul precedentPremierul Orban se adresează națiunii la ora 18:00
Articolul următorNoi măsuri pentru coronavirus: Apar numere de telefon judeţene