Angajații Parcului Natural Porțile de Fier I au intervenit luni pentru salvarea unei lebede pe Dunăre, la solicitarea unui localnic din Eșelnița. Frumoasa înaripată este rănită având o ancoră cu fir de naylon înfiptă în zona gâtului.

Câteva lebede s-au adăpostit de frig pe Dunăre, în zona Golfului din localitatea Eşelniţa, spre bucuria localnicilor, care le aruncă mâncare.  Vasile Giurca, proprietarul unei case de vacanţă din Eşelniţa, spune că lebedele vin aproape zilnic la pontonul său, dar luni dimineață a observat că una din lebede este rănită.

”Astăzi de dimineață am observat la una din cele patru lebede, pe care le admir zilnic de pe ponton, o ancoră cu fir de naylon înfiptă în gâtul lebedei, aceasta nemaiputându-se hrăni, fapt ce va duce la decesul acesteia.Din păcate și cu mare tristețe personal nu o pot ajuta”, a scris Vasile Giurca pe contul său de Facebook.

Intervenția specialiștilor de la Parcul Natural Porțile de Fier I a fost promptă, dar din păcate lebăda nu a putut fi prinsă deocamdată.

”Am fost la dl Vasile, am încercat să o prinem, am fost ajutați de pescarii din zonă (dl Moacă Adrian și dl Telteu), dar lebăda încă este foarte viguroasă și nu puteam să o prindem. O vom monitoriza, am luat legătura cu medic veterinar și cu cei de la Fundația Visul Luanei, recomandarea dumnealor este să o supravegehem, încercând atunci când va fi mai sleită de puteri să o prindem și să i taiem acea ancoră. Mulțumim tuturor care ne-au ajutat! Sperăm să rezolvăm cu bine, vă vom anunța!”,a  scris pe Facebook Amalia Bălășoiu, biolog la Parcul Natural Porțile de Fier.

 

Articolul precedentAcțiunea națională ,,Foc de Artificii” a ajuns la bilanț în Caraș-Severin
Articolul următorCirculație oprită la Bucova