Anunțul a fost făcut chiar într-o conferință de presă la care au fost prezenți Dănilă Miloș, directorul executiv al DSP Caraș-Severin și reprezentanții societății civile, mai exact a ONG-uril pentru persoanele vârstnice.

Generalul Vasile Cocoșilă, președintele Consiliului Județean al persoanelor vârstnice, un ONG ce funcționează pe lângă Instituția Prefectului Caraș-Severin, Dumitru Ursu, președintele Ligii Pensionarilor din Caraș-Severin și col. Dan Bortiș, președintele Asociației cadrelor militare în rezervă și în retragere ”AI Cuza” din Caraș-Severin au venit să facă front comun alături de Direcția de Sănătate Publică în promovarea importanței vaccinării populației.

Cei trei reprezentanți au punctat că vor invita, la diversele lor activități, medici de prestigiu care să vorbească despre vaccinuri și importanța lor, că vor da o mână de ajutor în comunităților rurale, unde este mult de lucrat și insistat cu argumente, sprijinind medicii și șefii de post din acele sate, precum și alte activități care se vor impune, pentru ca procentul de refuz al vaccinării să scadă de la lună la lună în Caraș-Severin.

Potrivit lui Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, rata de vaccinare la ROR, spre exemplu, a crescut de la aproximativ 39% în 2017 la peste 50% în primul semestru al acestui an.

Articolul precedentUniversitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița mizează pe Erasmus +
Articolul următorStudenți basarabeni în practică la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița