Criticat aspru de către canalele media pentru declarația făcută sâmbătă la Reșița senatorul Ionuț Chisăliță detaliază ceea ce a vrut să spună.

Politică şi literatură. Sau despre nevoia unora de a arunca totul în derizoriu.

”Am avut ocazia să vorbesc în cadrul şedinţei de alegeri a noului preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Caraş-Severin, în prezenţa liderilor de la Centru. Mi-am dorit să expun un punct de vedere sincer, onest, fără floricele şi fără virguliţele ce ar fi făcut deliciul pescuitorilor de miresme de prin discursurile oamenilor politici. Ceea ce cred că sunt şi eu, om politic. Spre nemulţumirea unora, de stânga. Da, de stânga, pentru că doar din stânga se văd oamenii fără case, fără servicii, oamenii ce dorm pe sub poduri, sufletele ce rătăcesc prin mizerie, oameni aflaţi de prea multe ori la mila camarilei economice. Şi despre asta se doreau a fi spusele mele, mult prea grosier exploatate de cei ce sunt contra PSD şi a pesediştilor. În principiu, orice român are dreptul la libera exprimare a opţiunilor de orice fel, inclusiv politice. Dar, o minimă decenţă şi păstrare a sensului discursurilor politicienilor şi tuturor cetăţenilor, cred că este obligatorie. Revenind la cele afirmate de mine sâmbătă, 2 martie, ideea principală era cea a necesităţii construirii unui drum Expres pe ruta Caransebeş-Bucureşti. De ce? Exact cum am afirmat şi la şedinţa respectivă, tronsonul de drum amintit este din ce în ce mai aglomerat. Şi de vină nu pot fi decât creşterea capacităţii cetăţenilor de a-şi achiziţiona autoturisme proprii, cât şi creşterea numărului de camioane de transport” scrie Chisăliță pe pagina sa de facebook.

Logic şi firesc, aceste două posibilităţi nu pot fi decât urmare a creşterii nivelului de trai al cetăţeanului şi a creşterii schimburilor economice, care nu vin din neant ci, doar pe baza unei creşteri economice viabile, concluzionează senatorul. ”Și vă aduc aminte doar faptul că în 2017 creșterea economică a fost de 7% , cea mai mare din Europa! Recunosc că, nu am reuşit să fiu foarte clar şi explicit în puţinele minute de discurs ce mi-au fost alocate şi, nici nu am făcut recurs la literatură. Poate ar fi trebuit să am la mine datele statistice oficiale ce fac referire la economie şi transport. Dar, m-am bazat pe buna credinţă a auditoriului, în integralitatea sa. Se pare însă că, există facţiuni ce, cu orice preţ vor doar să vadă sânge pesedist. Ce vă cer este o concordie care să ne ducă spre bine şi, reiterez, să ne aducă un drum Expres de la Caransebeş până la Bucureşti. În rest , „țopăitorilor” le doresc „succesuri” în continuare….” a mai scris acesta.

Articolul precedentMihai Tudose îl miștocărește pe Dragnea: Se ascunde după jandarmi!
Articolul următor„Custom Festival” upON Reşiţa City 5-6-7 Iulie 2019 / „A BIG next step for 2020