Prezent la conferința de presă a PRO România, fostul premier Mihai Tudose l-a luat în bășcălie pe Liviu Dragnea, după ce, la Reșița, au fost aduși jandarmii la Liceul de Artă.

Acesta a adăugat că Liviu Dragnea a transmis un alt gen de mesaj, prin prezența jandarmilor la Reșița.

„Eu, ceea ce am văzut ieri la Reștița, în afară de protestatari, am văzut foarte mulți jandarmi. Un partid iubit și un lider iubit, care are nevoie de jandarmi, transmit un alt gen de mesaj. Cred că e primul pas spre ceva ce nu cred că ne dorim niciunul dintre noi. În 2016, fiecare am făcut tot ce am putut prin județele pe care le reprezentam”, a conchis Mihai Tudose.

”În data de 2 martie a.c., între misiunile jandarmilor cărășeni s-a numărat și misiunea de asigurare a ordinii publice în zona Liceului de Artă din Municipiul Reșița, unde s-a desfășurat o activitate care a suscitat interesul unui public numeros. Această misiune este o obligație prevăzută de art.19 din Legea nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, iar dispozitivele adoptate au avut ca scop, în primul rând, asigurarea, pentru toți participanții, a exercitării în siguranță a dreptului la libera exprimare a opiniei. De aceea, trimiterea din titlu la o misiune dedicată unei persoane particulare, nu reprezintă adevărul.

De asemenea, afirmația autorului articolului că cei care au dorit să protesteze ” au bătut sute de kilometri […] însă jandarmii cărășeni s-au dezbrăcat de onoare, exact ca atunci când au călcat în picioare oameni nevinovați în Piața Victoriei și i-au împrăștiat,” este neadevărată, niciun protestatar nefiind îndepărtat sau forțat să părăsească locul respectiv. Nu au fost înregistrate incidente, aceasta și datorită echipelor de dialog, care au transmis participanților regulile minime pe care trebuie să le respecte pe timpul adunărilor publice…

Mai mult decât atât, putem spune, la finalul misiunii, că prezența jandarmilor a făcut posibilă exprimarea diverselor opinii intr-un cadru care să asigure siguranță civică, nefiind obligați să intervenim, fiind păstrat climatul de ordine publică în rândul tuturor participanților, indiferent de motivul prezenței lor” au postat jandarmii pe pagina lor de Facebook.

Articolul precedentTudose îl interpretează pe Dragnea: știe că vor mai fi plecări din PSD
Articolul următorSenatorul Chisăliță încearcă să lămurească declarațiile pentru care a fost criticat