Tudor Ciuhodaru a punctat paşii esenţiali care trebuie respectaţi pentru a evita gripă. Acesta a menţionat că igienă, odihna şi alimentaţia sunt cele mai importante pentru a avea o viaţă sănătoasă.

 

„Măsurile de prevenție sunt extrem de importante. Deja s-au depășit două praguri. Virusul a reușit să depășească granițele Chinei, iar pe de altă parte se ridică suspiciunea că pot apărea modificări genetice, pot apărea modificări de gravitate.

Dacă la început vorbeam de un virus transmis de la animale și păsări la om, acum se pune problema transmiterii de la om la om și acest lucru a fost confirmat de autoritățile sanitare.

Măsurile de prevenție ar trebui să fie aceleași. Uitați-vă cât de importantă este educația pentru sănătate predată la școală.

Adică acele măsuri care țin de igiena individuală, de evitarea colectivităţilor, de prezentarea la medic atunci când există suspiciunea de complicații, de a respecta un regim de viață sănătos și a încerca să creștem imunitatea organismului măcar pe această perioadă dificilă”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Articolul precedentLocuri de muncă în țări UE
Articolul următorVictorie pentru SCM Râmnicu Vâlcea la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor