Pompieri militari de la punctul de lucru Băile Herculane și Detașamentul de Pompieri Caransebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din localitatea Plugova, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă. La sosirea echipajelor de intervenție ardeau două încăperi ale casei, o cameră de zi și o bucătărie, precum și o anexă, cu flacără deschisă și degajare mare de fum,  cu pericol de propagare la întreaga casă și anexele învecinate. Un echipaj SAJ Băile Herculane a acordat îngrijiri medicale proprietarului. În urma incendiului au ars în totalitate camera de zi, bucătăria și o anexă, precum și acoperișul părților afectate pe o suprafată de aproximativ 150mp. Valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ 50.000 lei. În urma intervenției au fost salvate bunuri în valoare aproximativă de  150.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind o butelie încărcată cu gaz, racordată necorespunzător, care a explodat.

 

De asemenea, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentulului de Pompieri Caransebeș, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuințe, proprietate individuală, din comuna Zăvoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

 

În perioada de referinţă, pompierii au desfăşurat acţiuni de verificare a secţiilor ATI din unităţile spitaliceşti ale judeţului, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi alte misiuni în sprijinul comunităţilor. De asemenea, s-au înregistrat 7 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

 

„În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, transmit salvatorii cărășeni.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentObicei vechi de sute de ani, păstrat cu sfințenie de locuitorii unui sat din Caraș-Severin
Articolul următorScandalul de la B1 TV, departe de a se fi încheiat. Rezervistul Oancea contraatacă. Bobby Păunescu, replică acidă: Am fost un manager slab când l-am adus pe Oancea în șlapi, cu punga de 1 leu în mână, la conducere