Proiectul Via Transilvanica al Asociației Tășuleasa Social va fi prezentat în cadrul unui eveniment al organizației non-guvernamentale Romanian United Fund ce se va desfășura în Statele Unite ale Americii. Președintele Asocției Tășuleasa Social, Alin Uhlamn-Ușeriu, va vorbi despre acest proiect cunoscut și ca ”drumul care unește”

Romanian United Fund l-a invitat la Chicago pe președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, pe data de 5 decembrie, la Stan Mansion, unde va fi prezentat proiectul Via Transilvanica. Ne bucurăm enorm de tare că vestea „drumului care unește” a ajuns așa de departe și le mulțumim de pe acum celor care vor strânge fonduri pentru kilometri pe traseu. Ce frumos ar fi ca Via Transilvanica să fie unul din motivele pentru care românii să se întoarcă în țară, chiar dacă ar fi doar pentru a face o drumeție cu prietenii, timp de 1000 de kilometri”, spun cei de la Tășuleasa Social.

Proiectul Asociației Tășuleasa Social prevede că Via Transilvanica va porni de la Drobeta-Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va avea circa 1.000 de kilometri și va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

În ceea ce privește cei circa 140 de km ai drumului care traversează județul Bistrița-Năsăud, această porțiune a fost omologată de Ministerul Turismului drept traseu turistic. 

Articolul precedentCopil luat de la asistenții maternali în timp ce se afla în spital
Articolul următorUnelte din neolitic, de vânzare la piață, într-un oraș din Timiș