Luminiţa Jivan, preşedintele PSD Caraş- Severin, a ajuns vineri dimineață la sediul DNA Timişoara, pentru a fi audiată în dosarul mitei de la PSD Arad. Aceasta a declarat că nu are nicio legătură cu presupusele șpăgi primite.

„Am fost citată telefonic în cursul zilei de alatăieri și o să merg acuma să văd exact despre ce este vorba. La ieșire, vă dau o declarație, după ce lămurim lucrurile. Nu mi-au spus despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce a fost, dar vedem exact acuma. Voi răspunde întrebărilor și vom vedea”, a declarat Luminiţa Jivan, la intrarea în sediul DNA Timișoara citată de Mediafax.

În acest dosar, în care sunt cercetați și trei parlamentari PSD, au fost reținute inițial opt persoane, printre care și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, însă, ulterior, au fost eliberate de către judecători. Ispravnic a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii DNA îl acuză pe șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara de 9 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 5 infracțiuni de luare de mită, 5 de abuz în serviciu și de complicitate la folosirea influenței sau autorității. În acest caz sunt cercetați și alți angajați ai DRDP Timișoara.

În acest dosar sunt cercetați și doi deputați PSD, Dorel Căprar și Florin Tripa, dar și senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță.

Potrivit procurorilor, persoanele cu funcții de conducere ofereau protecție controlorilor de trafic contra unor sume de bani. „În cadrul unor agenții de control și încasare situate în punctele de trecere a frontierei ar fi existat obiceiul ca funcționarii care își desfășoară activitatea să încaseze de la transportatori, pe lângă taxele legale și sume de bani cu titlu de mită, pentru a nu constata și aplica anumite sancțiuni acestora. Spre exemplu, pentru a oferi <protecție>, în perioada 2016-noiembrie 2019, inculpata Miuțescu Elisabeta ar fi pretins și primit de la o persoană având funcția de controlor de trafic (martor în cauză) suma totală de 19.300 de euro”, se arată în comunicatul DNA.

Mihai Fifor și Răzvan Cuc sunt citați la DNA Timișoara astăzi. Cei doi au fost chemați de procurori ca martori în dosarul șpăgilor de la PSD Arad, au declarat pentru Realitatea Plus surse judiciare.

Procurorii au refăcut traseul mitei în cazul de corupţie de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Banii proveniţi din fraudarea unor concursuri de angajare, din taxele lunare pentru menținerea în funcții de conducere, ori din taxe de „protecție” ajungeau la casieria organizației județene de partid a PSD, notează anchetatorii.

Tot în acest dosar, fosta șefă a ISJ Arad este cercetată pentru abuz în serviciu, după ce ar fi dispus „din considerente politice și cu încălcarea Legii educației naționale, eliberarea din funcție a unui inspector școlar pentru criticile aduse partidului”.

În acest dosar, procurorii DNA și ofițerii DGA au făcut luni mai multe percheziții, inclusiv la sediul PSD Arad.

FOTO: Pressalert

Articolul precedentCaraș-Severinul asediat de șpăgari: un inspector ITM prins în flagrant
Articolul următorArad: Ce declară fostul premier Viorica Dăncilă despre cazul „PSD Arad” la DNA și despre amestecul în acest caz