Prefectul Cristian Gâfu a susținut astăzi o conferință de presă pe care a început-o cu un comentariu privitor la situația de la Caransebeș și la demiterea lui Adrian Cican.

Cristian Gâfu a arătat jurnaliștilor că postul de manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a fost scos la concurs chiar de către Primărie dar că, Cican nu s-a dus la concurs pentru a rămâne definitiv pe post ci i-a fost prelungit interimatul de către primarul Felix Borcean.

Fix așa cum a fost și în cazul lui Waldemar Murgu, eternul manager fără concurs. Doar că, spre deosebire de Caransebeș, la Spitalul Județean din Reșița concursul pe post chiar a avut loc așa că a fost nevoie de intervenția ministrului sănătății ca Murgu să revină, interimar, pe post. Ceea ce nu poate fi și cazul lui Cican.

”Datorită faptului că după schimbare, Primăria Caransebeș a dus o activitate de susținere nejustificată, din punctul nostru de vedere, a fostului manager, mă văd nevoit să spun următoarele: singurul lucru pe care putea să-l facă primarul Felix Borcean era să organizeze desfășurarea unui concurs pentru ocuparea postului pe perioadă nedeterminată.

În data de 11 octombrie 2019, prin dispoziția 740, domnul Cican a fost numit manager interimar pe o perioadă de maxim 6 luni. Pe data de 2 decembrie a fost aprobat regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru funcția de manager, prin dispoziția 830 a primarului din Caransebeș. După aceea, tot în decembrie, se emite o altă dispoziție, prin care se prelungește pe încă 6 luni mandatul managerului”, a declarat prefectul Cristian Gâfu în cadrul conferinței de presă.

Prefectul îi transmite primarului Felix Borcean să se concentreze pe administrație, să nu mai critice instituțiile din județ și să-și facă fiecare treaba acolo unde se află. Că este mult de muncă…