Dacă în zona Michelangelo panseluțele puse în jardiniere nu sunt pe placul tuturor și mai sunt din cand în când distruse, un individ a iubit prea mult florile dintr-un parc din zona centrală din Timișoara. Și a ținut atât de mult să le aibă, încât a smuls câteva sute și a plecat cu ele.

Este povestea unui tânăr de 28 de ani din orașul Bocșa, care noaptea trecută, în jurul 2.30, căra două genți mari către Piața Victoriei din Timișoara. O patrulă a Poliției Locale l-a oprit și l-a luat la întrebări. Oamenii legii i-au controlat și bagajul, în care au găsit nu mai puțin de 555 de fire de narcise.

Când a fost intrebat de unde le are, bărbatul a recunoscut ca le-a smuls din Parcul Justiției, aflat chiar peste drum de Primăria Timișoara.

Omul a fost predat polițiștilor de la Secția 1, iar aceștia îl vor cerceta pentru furt.

Parcul Justiției din Timișoara a fost reabilitat în urma cu aproape 4 ani, când au fost plantați pe lângă narcise sau ghiocei, peste 100.000 de bulbi și au fost puse 12 tipuri de lalele. În toamna anului trecut reprezentanții Direcției de Mediu din Primăria Timișoara au comandat zeci de mii de bulbi de lalele din Olanda care au fost plantați în Parcul Justiției în luna noiembrie de angajatii firmei Lovrintim. Florile nu au costat nimic, pentru că lucrarea din acest parc, reabilitat cu bani europeni, era încă în garanție.

A fost nevoie de aceasta plantare intrucat in ultimii ani lalelele s-au rarit teribil, iar straturile cu flori care incantau primavara aratau dezolant.

Articolul precedentO pădure de pin, afectată de un incendiu care a cuprins 30 de hectare de vegetație, în Caraș-Severin
Articolul următorCod galben de vreme severă imediată