AGENT GREEN – Organizația neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului, informează că, la ordinul ministrului, 30.082 de căprioare din care 14.225 de femele și pui vor fi împușcate în Romania anul acesta începând cu 15 aprilie cu aprobarea ministrului Costel Alexe care nu a înțeles încă lanțul trofic și pleacă capul în fața vânătorilor care consideră că populația trebuie reglată prin glonț.

 
 Vânătorii și silvicultorii își justifică ”crima planificată” insistând că minunatele animale distrug pădurea tânără. In realitate ministerul nu face decât să legalizeze crime utile pentru a satisface pofta luării de vieți a unor oameni bolnavi spun activiștii de mediu. Organizația este de părere că un ministru al mediului ar trebui să cunoască faptul că un singur râs consumă câte o căprioară la fiecare 10 zile. Se permite chiar și vânătoarea de cerbi și ciute, sursa importantă de hrană pentru lupi. Se insistă pentru cât mai multe derogări pentru a ucide lupi, râși și urși care sunt animale strict protejate. România este o țară privilegiată, cu lanț trofic complet și care nu are nevoie să i se aprobe uciderea niciunui animal. Este un cerc vicios care satisface incompetența Ministerului Mediului și pofta bolnavă a vânătorilor.
 În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia Căprior (Capreolus capreolus) pentru perioada de vânătoare 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021. 
 Masacrul planificat trebuie oprit, motiv pentru care cetățenii sunt convocați spre a i se adresa ministrului ca acesta să nu permită aprobarea cotelor de recoltă pentru specia Căprior. 
 Propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus consultării publice se depun, în scris, până în data de 13 martie, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Generală Păduri, Calea Plevnei nr. 46-48, sector 1, București. Persoana de contact: Pițu Virgil, e-mail: [email protected]

Articolul precedentNoi cazuri de coronavirus în Timiș
Articolul următorRaed Arafat, la Realitatea PLUS: Putem intra în scenariul 3 în scurt timp. Clar ne așteptăm la creșterea bilanțului COVID-19