Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a decis închiderea localității Sacoșu Turcesc după ce șapte persoane au fost depistate cu coronavirus. Dintre acestea, un bărbat de 73 de ani a decedat, iar alte două sunt angajate ale primariei din localitate, care a fost închisă iar angajații trimiși în izolare la domiciliu. 

Totul a început în 20 martie, când o angajată a primăriei a început să se simtă rău. Primarul a trimis-o acasă, iar medicul de familie i-a prescris un tratament. După șapte zile, starea ei se agravează și este trimisă cu Salvarea la Timișoara. Testul pentru coronavirus este pozitiv, iar femeia rămâne internată la spitalul de boli infecțioase. 

Cateva zile mai tarziu, o altă colegă se simte și ea rău și este diagnosticată cu coronavirus. Familiile celor două sunt testate pentru coronavirus, iar angajații primariei intră în autoizolare. Între timp, numărul cazurilor de COVID 19 crește în localitate, iar un bărbat de 73 de ani pierde lupta cu boala.

În cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență i s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind  instituirea măsurii de carantinare asupra localității Sacoșu Turcesc din comuna Sacoșu Turcesc, județul Timiș. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecție pentru toate satele aparținătoare unității administrativ teritoriale Sacoșu Turcesc și pentru unitățile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Nițchidorf, Chevereșu Mare)

S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc, județul Timiș.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorVreme deosebit de rece până vineri dimineață