Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă controale…. dar pe linie medicală. Supărat că la ședința pentru ultimele pregătiri de alegeri, Aradul a fost reprezentat de un fost subprefect, pentru că atât numărul unu, cât și numărul doi din instituție sunt în concediu medical, ministrul de Interne a anunțat, ironic, că va trimite medicii ministerului să îi ajute pe cei doi să revină, cât mai rapid, la muncă.

Marcel Vela: Doamna prefect Horgea este în concediu medical înțeleg, domnul subprefect Damian este în concediu medical înțeleg, suferă de o viroză și sunteți dumneavoastră fost prefect și șeful serviciului deconcentrate, domnul Valentin Pribag.

Valentin Pribag, şef serviciu la Prefectura Arad: În privința organizării alegerilor nu sunt probleme nici din partea Prefecturii, nici din partea celorlalți colegi. Singura problemă este că la nivelul conducerii instituției … decizia, semnătura….

Marcel Vela: Şi în alte situații de urgență cine semnează acte?

Valentin Pribag: În momentul de față nu are cine!

Marcel Vela:: Cum?

Valentin Pribag: În acest moment nu are cine!

Marcel Vela: Bine! Vreau să vă spun că am decis ca în Arad să înființăm un nou post vacant de subprefect. Să vă anunțați cei doi colegi că vom trimite medici de la Oradea să îi ajute, poate au primit medicamente greșite, să nu fie mai grav, deci MAI va fi mâine la Arad pentru a le acorda assistență medicală, astfel încât să revină cât mai repede la obligațiile pe care le au. Nu cred că au fost orientați doi viruși la Arad exact să aţâte și să cadă și prefectul și subprefectul.

Potrivit informațiilor digi24.ro, liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții.

Miercuri seară, premierul Ludovic Orban a convocat de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru a discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor. 

„Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?”, a comentat Orban.

redactare G.M.

 

Articolul precedentAlegeri prezidențiale 2019. Acte de care ai nevoie ca să poți vota pe 10 noiembrie
Articolul următorCFR Cluj, victorie importantă cu Rennes. Ardelenii își consolidează locul în grupă și sunt foarte aproape de primăvara europeană