George Bucurică, fostul prim-procuror delegat al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Oravița, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, a dat în judecată posturile de televiziune Antena 3 și România TV pe motiv că ar fi fost denigrat în timpul unor emisiuni în care s-au prezentat știri false, iar lui nu i s-a oferit nici măcar ocazia de a-și prezenta punctul de vedere. În același timp, magistratul le cere daune moderatorilor emisiunilor respective și celor care au făcut comentarii defăimătoare la adresa sa.

Acuzat de hărțuire sexuală de către o tânără din Oravița, parte vătămată într-un dosar în care sunt investigate infracțiuni cu violență, procurorul George Bucurică i-a acționat în instanță, printre alții, pe Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, pe Mircea Badea și Mugur Ciuvică, de la același post TV, dar și pe Victor Ciutacu, care a prezentat și el la România TV cazul procurorului. Bucurică acuză modul tendențios în care au fost expuse lucrurile în spațiul public, faptul că au fost prezentate mai multe informații false, dar și omisiunea unor aspecte cât se poate de relevante. Cum ar fi, spre exemplu, faptul că zecile de plângeri penale formulate împotriva procurorului George Bucurică sunt formulate de același personaj, fostul avocat Teofil Drugărin, condamnat pentru hărțuirea magistratului și expertizat în dosarul respectiv cu probleme psihice.

„Am constatat că într-o anumită parte din mass-media nu se respectă niciun fel de reguli, nu există deontologie profesională. Nu poți să transmiți astfel de știri false fără măcar să-mi soliciți un punct de vedere. Am acționat în instanță posturile de televiziune și moderatorii emisiunilor sau redactorii-șefi care au avut rolul de a mă denigra”, a declarat procurorul George Bucurică.

Articolul precedentPrefectul ia școlile la verificat
Articolul următorCirculație îngreuiată pe Calea Timișoarei din Reșița, în zona Triaj FOTO