Primarul Luca Mălăiescu spune că posibilitatea oferită de guvernele PSD de creștere a salariilor în domeniul public poate fi și o capcană, căci primarii trebuie să analizeze dacă și au acei bani necesari.

”La primari nu putem să ne punem salariile cum vrem. Eu la ora actuală am ca și primar de oraș un salariu bun, de 7300 de lei net, o sumă consistentă! Dar acest salariu îl am de un an de zile pentru că până acum am avut 3500 de lei.

Dar, când e vorba despre salariile funcționarilor din primării, aici unii au luat decizii pripite și au ajuns aproape în colaps. Eu am fost singurul primar din județ care nu a majorat deloc în anul respectiv, am avut probleme mari cu sindicatele, a venit un lider important de sindicat de la Craiova cu amenințări! Atunci am chemat toți angajații primăriei într-o ședință și le-am spus care este situația” pune primarul Luca Mălăiescu de la Oțelu Roșu.

Deși trebuia să ia o decizie nepopulară, Mălăiescu explică cum i-a făcut pe angajații Primăriei Oțelu Roșu să înțeleagă, de fapt, adevărata problemă: ”le-am explicat că trebuie să plece 40 de persoane acasă. Eu țin la toți pentru că eu le cunosc deja problemele personale și sunt destui angajați care au probleme cu familia acasă și atunci am spus că nu pot să dau 40 de oameni afară și îi rog pe ei să decidă cine pleacă acasă. Au pus capul în pământ și după am venit eu cu altă soluție, să nu majorăm salariile deloc, majorăm la anu cu 20% că voi fi obligat să măresc taxele și impozitele în Oțelul Roșu cu 25% și mergem toți mai departe. Au acceptat, au lăsat-o mai moale cu sindicatele și așa am reușit să o ducem la capăt” povestește edillul.

”Eu mereu la început și sfârșit de an când discut bugetul cu contabila șefa îmi pun 2 milioane de lei pentru investiții. De aici îmi creionez bugetul după cum avem posibilitatea mai departe. Eu nu pot să stau la primărie și să semnez adeverințe și să nu fac nimic în oraș. În fiecare an trebuie să se întâmple ceva, trebuie să fie o investiție. De aceea am și reușit să facem ce am făcut” mai spune Mălăiescu.

Articolul precedentAșa arată harta puterii de cumpărare a românilor pe județe!
Articolul următorTiugan deconspiră jocurile de culise din Consiliul Județean Caraș-Severin