Liderul unei grupări specializate în furturi din locuințe de lux, care era dat în urmărire națională, a fost prins, sâmbătă, de polițiștii din județul Timiș în apropierea localității Voiteg.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Județean de PolițieTimiș, un bărbat care era urmărit național pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și grup infracțional organizat a fost prins în apropierea localității Voiteg.

“Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul Direcţiei de Opetaţiuni Speciale -Brigada de Operaţiuni Speciale Timişoara, Brigata de Operaţiuni Speciale Cluj, Brigada de Operaţiuni Speciala Alba Iulia şi Secţiei 9 Rurale Jebel, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale, au desfăşurat activităţi comune de localizare şi prindere a unui bărbat de 40 de ani, care este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani si 4 luni. Persoana în cauză a fost depistată şi imobilizată în trafic pe DN 59, în apropierea localităţii Voiteg”, a arătat IPJ Timiș.

Potrivit unor surse locale, bărbatul prins de polițiștii timișeni se numește Adrian Bondar, acesta fiind liderul unei grupări specializate în furturi din locuințe de lux. Pe numele acestuia, Tribunalul Timiș a emis, anul trecut, un mandat de executare a pedepsei pentru furt calificat și grup infracțional organizat. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul din Timişoara.

Rețeaua condusă de Adrian Bondar s-a constituit în anul 2013 și viza doar locuințele unde se găseau sume importante de bani sau alte valori. Gruparea acționa la pont și intra, în unele cazuri, cu chei potrivite, atât în Timișoara, Lugoj cât și în casele bogaților din Caransebeș sau Oțelu Roșu, din câte se pare.

Potrivit anchetatorilor, membrii rețelei monitorizau îndelung victimele, studiau locuințele de lux, aflau programul familiilor în detaliu, culegeau informații prețioase, iar apoi dădeau atacul. Pentru a-și acoperi urmele, suspecții aveau grijă să dezactiveze sistemul de alarmă ori cel de supraveghere video. Mai mult, în unele cazuri sustrăgeau și mediul de stocare al imaginilor de supraveghere.

Articolul precedentProcurorul Doru Țuluș vrea la Reșița
Articolul următorCândva vom fi bătrâni