Elevii Liceului Tehnologic Decebal din Caransebeș au participat la o lecție deschisă în care au învăţat ce trebuie să facă şi cum se evacuează o clădire în cazul unui seism.Explicațiile au venit de la specialiștii din Detașamentul de Pompieri Militari și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Elevii au primit sfaturi privind fiecare pas pe care trebuie să îl facă.În primul rând să nu fugă, apoi unde și cum trebuie să se adăpostească., dar și alte indicații utile. Astfel, au aflat că trebuie să aștepte cel puțin două minute după oprirea seismului până să părăsească incaperea și, foarte important, că nu trebuie să intre în panică.

 

În total, în județul Caraș-Severin, aproximativ 1000 de copiii au fost instruiți în domeniul situațiilor de urgență.
 
Pompierii cărășeni au continuat acțiunile de informare și instruire dedicate Săptămânii Protecției Civile la care au participat copiii, împreună cu cadrele didactice de la unitățile de învățământ din localitatea Oțelu Roșu.
 
Pe durata activităților teoretice și practice de instruire, copiii și-au însușit tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare în caz de cutremur.
La aceste activități au participat personal din cadrul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, paramedici și voluntari SMURD de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș, precum și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Otelu Roșu.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentArmă introdusă ilegal în țară, ridicată de polițiștii cărășeni
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET