Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde. Alți doi cetățeni din Kosovo au fost depistați de colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș încercând să intre ilegal în România din Serbia, prezentând polițiștilor de frontieră documente de identitate croate false.

Polițiștii Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș – I.T.P.F. Timişoara au depistat sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.00, la aproximativ 200 m de frontieră, doi cetățeni străini. Cei doi au declarat polițiștilor de frontieră că sunt cetățeni croați, prezentându-le documente de identitate croate. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele respective nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, motiv pentru care bărbații au fost duși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi din Kosovo, în vârstă de 29, respectiv 36 de ani și că documentele de identitate prezentate sunt false.

Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, şi doreau să ajungă în vestul Europei, iar documentele le-ar fi procurat din Kosovo de la o persoană necunoscută contra sumei de 180 de euro. Bărbații au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, deoarece aveau interdicție de a intra în Spațiul Schengen.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitateacei doi fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie.

Articolul precedentCod galben de zăpadă și viscol
Articolul următorCod portocaliu de viscol