Meteorologii au emis, luni, un cod galben de zăpadă și viscol în zona montană din 24 de județe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră.

În restul țării se anunță ploi, ninsori și lapoviță, dar și intensificări temporare ale vântului.

Vizată de codul galben de zăpadă și viscol este zona montană a mai multor județe, iclusiv Caraș-Severin. Avertizarea va intra în vigoare luni la ora 22.00 și este vabilă până miercuri la ora 10.00.

Meteorologii anunță ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 -90 de kilometri la oră.

În majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara, apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 de kilometri la oră, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60 – 70 de kilometri la oră.

Articolul precedentAlegeri în PSD Caraș-Severin, vezi când încetează interimatul Luminiței Jivan
Articolul următorKosovari deghizați în croați opriți la Naidăș VIDEO