Meteorologii au actualizat, marți, informarea meteo, anunțând precipitații moderate și intensificări temporare ale vântului începând de marți ora 15.00 până miercuri la ora 8.00. De asemenea, la munte este anunțat viscol.

Potrivit ultimei informări meteo, începând de marți ora 15.00 până miercuri la ora 8.00 vor fi precipitații în sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 15 l/mp.

La munte și în Transilvania vor fi mai ales ninsori și lapoviță și va continua să se depună strat de zăpadă.

În Moldova precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina, treptat, ninsorile.

Temporar vântul va mai avea intensificări, cu rafale în general între 45 și 55 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Codul galben de viscol, în vigoare până miercuri la ora 4.00, a fost restrâns la zona montană a județelor Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

În Munții Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 – 90 de kilometri la oră și va fi viscol.

Articolul precedentKosovari deghizați în croați opriți la Naidăș VIDEO
Articolul următorViscolul închide drumul spre Semenic, din pasul Prislop