Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a declarat că speră ca lucrările de construire a celor trei spitale regionale de urgenţă să înceapă până la sfârşitul anului viitor. Dar comisarul se referea la doar trei din cele 7 care ar urma să se edifice, despre cel din Timișoara încă nu se știe nimic.

„Au fost întârzieri şi nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante, dar, acum, BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova.

Proiectele vor sosi la CE până la sfârşitul acestui an, noi sperăm să le aprobăm cât mai repede. Vor începe după aceea licitaţiile, iar speranţa mea este ca, până la sfârşitul anului 2019, să înceapă construcţia efectivă.

Banii pot fi cheltuiţi până în 2023. Este trist că au fost semnate în iulie 2015 şi s-a prevăzut ca studiile de fezabilitate să fie gata în 2016; suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că vor fi mai rapide construcţiile decât elaborarea documentaţiilor”, a spus Corina Creţu.

Interviu Corina Crețu, comisar european

EXCLUSIV. Comisarul european Corina Crețu vorbește despre absorbția banilor europeni și despre problemele întâmpinate în GAL-uri, dar aduce o veste foarte bună și reșițenilor. În exercițiul bugetar 2021-2027 Reșița are bani puși deoparte.

Publicată de Express de Banat pe Vineri, 14 Septembrie 2018

Articolul precedentBătrân omorât la azilul din Reșița
Articolul următorDansez deci exist! FOTO